rebeccahofmans.reismee.nl

Donderdag 24 mei

Wat een vragen! Fijn dat jullie mijn verhalen lezen!! In de stad zijn ze flink aan het werken aan allerlei gebouwen en wegen. De stad ziet er o.a. daardoor niet echt mooi uit. Wel liggen er leuke winkeltjes. Gisteren ben ik op bezoek geweest op een school waar veel kinderen van verschillende culturen zaten. De kinderen keken uit naar ons bezoek. Tijdens de lunch hebben we met ze gepraat over van alles. Het eten werd geserveerd in twee rijen, in een rij werd eten geserveerd dat aangepast is aan het geloof de Islam. Na het eten hebben we gevoetbald en tikkertje gespeeld met de kinderen. In de klas die wij bezochten was er een groepsleerkracht en een klassenassistente. Die ondersteuning is er in een klas als er kinderen zijn met een beperking. Tijdens de muziekles kregen ze dansles van een fanatieke lerares. Samen met een andere student heb ik coole moves gemaakt! Helaas hebben we geen ruimte gehad om Activiteiten uit te kunnen voeren met de kinderen. Ik heb ze helaas niet kunnen leren hoe te mindmappen. De leerkrachten waren erg nieuwsgierig naar het onderwijs in Nederland. O ja, de leerlingen dragen hier geen uniformen. Ze kunnen echt dragen wat ze willen! Opmerkend is dat ze geen schoenen in de klas dragen, ze lopen op sokken of op blote voeten. Dit doen ze om de vloer schoon te houden. Gisteravond zijn we met de Zweedse studenten gaan bowlen. Daarna zijn we gaan stappen. Inderdaad, ook de alcohol is erg duur hier! 1 glas wijn voor €6,35!! Daarna hebben de Zweden ons perenbier aangeraden. Het was super lekker en veel goedkoper dan wijn! Tjaa en hoe het met de Zweedse BOYS gaat... Ze hebben aparte kapsels, rare kledingstijl en minstens 1 tattoo!! Dus... Ik ben net terug van het bezoeken van een school! Vanmiddag gaan we een wandeling maken in een natuurgebied. Tot nu toe valt me de omgeving tegen. k was meer onder de indruk van de omgeving in Noorwegen, waar ik vorig jaar op vakantie ben geweest! Bedankt voor de reacties!

jolanda

Dus zweden is geen optie voor de volgende zomervakantie! Mag ik uit de omschrijving van de jongens concluderen dat ze niet bij jou in de smaak vallen?
Nog een leuke dag morgen en een goede terugreis!